fbpx

FUNDAY

FUNDAY е чуждоезикова програма, която превръща ученето на английски език в истинско приключение.

С FUNDAY всяко дете напредва по езика докато усвоява нови знания за света и се забавлява.

Всяка събота е различна и динамична. Поставени изцяло в чуждоезикова среда децата напредват неусетно по английски език, развиват своите таланти и умения в ателиета по изкуства и активно спортуват.

FUNDAY е най-доброто място да проговориш английски език, защото FUNDAY знае как да направи ученето на чужд език забавно и приятно.

С FUNDAY съботата се превръща в най-чаканият ден за цялото семейство.

Преподаватели

Всички преподаватели в чуждоезиковата програма FUNDAY са изключително опитни в работата с деца.

Голяма част от преподавателите на FUNDAY са носители на езика, което помага на децата да започнат да мислят на английски език и да го използват в своята ежедневна комуникация.

Нашите преподаватели използват мултимедия и най-модерна интерактивна методика на обучение, която има за цел да развие способността на децата да общуват свободно на английски език. Чрез динамични игри, забавни упражнения, работа по проекти и учене чрез преживяване, децата усвояват нови знания и свикват да използват английския език с лекота!

Групи

Децата са разпределени на групи според тяхната възраст и езикова компетентност. Това е предпоставка за успешно и забавно протичане на заниманията, тъй като предразполага децата, позволява им да навлизат уверено в материала и да развиват знанията си пълноценно.

Програма

Заниманията всяка събота протичат под знака на ТЕМА НА СЕДМИЦАТА

FUNDAY осигурява на децата 5 часа в англоезична среда, в които те надграждат енциклопедични знания по темата на седмицата и обогатяват своята лексика на английски език по теми близки до детския свят и интереси.

Програмата се провежда всяка събота през учебната година от 10:00 до 15:00 часа и е подходящa за деца от 4 до 12 години.

Funday програма

Тема на седмицата

Kids Funday Banner

Учене чрез преживяване

В часовете по английски за деца във FUNDAY се използва методът учене чрез преживяване – най-съвременният и най-успешен метод, разработван досега. Той се базира изцяло на естествения начин, по който всички ние учим езика на родителите си още в най-ранното си детство.

Децата в нашата лятна школа по английски нямат тетрадки и не им даваме домашни работи. По време на престоя им тук ние използваме английския език като средство за комуникация, докато заедно с тях работим по други занимания в областта на познанието за света, изкуството, спорта.

Когато посещават нашите курсове по английски за деца, малчуганите са потопени часове наред в чуждоезикова среда, в която първо свикват да разпознават звуковете и думите на новия език, а постепенно осъзнават как да използват думите и да ги подреждат правилно в изречения. Въпреки че е предварително структурирано и целенасочено, ученето на английски чрез преживяване е доста интуитивно. Но през цялото време нашите преподаватели са близо до децата и обръщат специално внимание на всяко едно от тях. Учителите се стараят да насочват, да отговарят на въпросите им, да ги насърчават, да ги мотивират да учат и да се забавляват.

Най-добре функциониращата част от метода на учене чрез преживяване е това, че то е преди всичко забавление. Целта е целият процес да бъде толкова приятен за децата, че те с удоволствие да посещават училището. Така те запомнят без усилия всичко, което се случва тук, и неусетно попиват както полезната общообразователна информация, така и новия език.

Останалото идва лесно и естествено и съвсем скоро ще забележите как вашето дете без стеснение говори английски език.

Ролята на учителите

Факт е, че малките деца чуват нови звуци доста по-ясно от възрастните. Точно поради тази причина е важно те да бъдат произнасяни съвсем правилно, без никакъв акцент. Това е най-добрият начин детето да възприеме истинското произношение, което води до много по-лесно разбиране при слушане впоследствие.

Ето защо нашите уроци за деца се водят от учители, за когото английският език е майчин. Но това е само едно от изискванията за успеха на децата.

Ролята на преподавателя във FUNDAY е да подпомогне детето да употребява езика в реална ситуация, да го разбира и говори правилно и почти интуитивно. За целта той:

  • използва интересите и преживяванията на учениците, за да провокира комуникация с тях;
  • подканва ги да разсъждават върху ситуациите/дейностите;
  • задава им въпроси, за да извлече подробности за преживяването, които изискват по-ясен език;
  • помага на учениците да импровизират с езика, както и да изгладят нормалните грешки, които допускат.

Разбира се, в програмата на подобен тип курсове по английски има целенасочено включени занимания, които са съобразени с езиковото ниво на групата и осигуряват плавен прогрес в изучаването на езика. Те обаче не са основния фокус на часовете и за децата обучението се случва неусетно и между другите интересни занимания.

Освен всичко останало, нашите учители са внимателни, грижовни и влюбени в децата. Съвсем скоро и децата се влюбват в тях. А вие, като родители, бързо ще се убедите, че няма причина да се тревожите нито за обучението им, нито за безопасността им, нито за забавленията им, докато са в нашата лятна школа по английски език.