fbpx
Art academy cover

Киноакадемия

Чудили ли сме се понякога как се снима филм и как се създават различни герои, които си приличат само по очилата? Интересно ли ни е да научим какво е да си режисьор, актьор или оператор? А бихме ли искали да направим собствен филм? Това е възможно и то само за една учебна година. С помощта на двама режисьори, които ще са с децата през цялото време, за да ги напътстват, и още куп други действащи професионалисти, ще се докоснем до магията на киното, ще заснемем филм и ще му направим премиера в киносалон. И докато го правим, ще се научим да гледаме на света и другите около нас, през един нов “обектив”. Звучи страхотно, нали?

Напред по твоя път към звездите!

Ателието ще се води от двама действащи режисьори – Стефани Райчева и Надежда Косева.

Стефани Райчева завършва Психология в Университет на Нотингам през 2014, след което се връща в България, за да следва детската си мечта – киното. Дипломира се със специалност режисура и драматургия в Нов Български Университет през 2018-та. Заснела е 4 късометражни филма като режисьор, които имат 3 награди и над 60 номинации на международни фестивали.

След като се дипломира в НАТФИЗ през 2005, Надежда Косева режисира късометражния филм Ритуалът, който е част от омнибуса Поколение: Изгубени и намерени. Следващият ѝ късометражен филм е Омлет, който печели Специален диплом на фестивала Сънданс през 2009 г., както и още много световни отличия. Ирина е първият ѝ пълнометражен игрален филм, който отново печели много отличия и награди на най-авторитетните международни филмови фестивали.

Операторско майсторство и монтаж програма